دوشنبه 5 اسفند 1398
الإثنين 1 رجب 1441
|
Feb 24 2020
|

نکاتی درباره زعفران و انواع آن

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

تفاوت انواع زعفران با يکديگر
زعفران پوشال به صورت رشته ای که انتهای رشته آن کمی زردی و یا سفیدی دارد.
زعفران سرگل تمام قرمز و قلم ریز بوده و به دلیل آنکه سورت شده نوع پوشال است رشته های آن شکسته می باشد.
زعفران نگین تمام قرمز و قلم درشت بوده و حدودا اکثر رشته های آن سالم و دارای حداقل شکستگی می باشد.
زعفران سرگل و نگین هر دو تمام قرمز و خالص هستند و تفاوتشان در اینست که اکثر رشته های زعفران سرگل شکسته ولی اکثر رشته های زعفران نگین سالم می باشد.
زعفران پوشال به علت آنکه انتهای رشته آن دارای کمی زردی یا سفیدی است و زعفران نگین به علت قیمت بالا و میزان کم آن در بازار، مشتریان کمتری دارد، این در حالی است که در میان انواع سه گانه، زعفران سرگل به دلیل تمام قرمز بودن، قیمت مناسب و وفور آن در تمام ایام سال بیشترین میزان صادرات را به خود اختصاص داده است.

میزان صادرات انواع زعفران به ترتیب حدودا 60 درصد براي زعفران سرگل، 30 درصد براي زعفران نگین و 10 درصد برای زعفران پوشال مي باشد.

از روی رنگ و بوی زعفران دقیقا نمی توان پی به خالص بودن آن برد به عبارتی بعضی افراد فکر می کنند که اگر رنگ زعفران قرمز روشن و با بوی عطر زیاد باشد اصلی و در غیر این صورت تقلبی خواهد بود در حالی که این فکر صحیح نبوده چون زعفران تا زمان کوتاهی بعد از خشک شدن، دارای رنگ قرمز روشن بوده و هر چه زمان بگذرد رنگ زعفران تیره تر، عطر و بوی آن کمتر و رشته آن شکننده تر می شود و این خصوصات کاملا عادی است و تقریبا نود درصد زعفران بازار به این صورت است. هر چند تشخیص دقیق میزان رنگ دهی و خلوص زعفران فقط از طریق انجام آزمایشات مربوطه در آزمایشگاه امکان پذیر است ولی یکی از آسانترین و بهترین روشهای تشخیص خالص بودن زعفران استفاده از آب داغ است به عبارتی زعفران ناب و خالص به هنگام افزوده شدن در آب داغ، رنگ آب را زرد می سازد اما زعفران ناخالص رنگ آب را قرمز تا نارنجی تیره می کند.

نکاتی در مورد خرید و صادرات زعفران

جهت مصرف داخل : زعفران جهت فروش در داخل کشور به صورت فله ای و بسته بندی شده و حداقل سفارش از نیم کیلو به بالاست، همچنین امکان ارسال برگه تاییدیه آزمایشگاه مبنی بر کیفیت و خالص بودن زعفران وجود دارد.

جهت صادرات : زعفران جهت صادرات حداقل از یک کیلو به بالا به صورت بسته بندی از یک تا بیست و پنچ گرم و یا فله ای با انجام کلیه امور گمرکی و تحویل در گمرک کشور مقصد امکان پذیر است.

سفارشات خارج از کشور در صورت تمایل، بعد از انجام کلیه امور گمرکی با توجه به درخواست شما به گمرک کشور مقصد ارسال می شود. زعفران از گمرک ایران به صورت هوایی به گمرک کشور مقصد ارسال می شود و مدت زمان انجام تشریفات گمرکی و ارسال تا مقصد حدود هفت روز کاری خواهد بود.

زعفران ارسالی چه به صورت فله ای و یا بسته بندی شده علاوه بر دارا بودن کیفیت با قیمتی کاملا رقابتی و مناسب عرضه می شود و دارای علامت استاندارد و همچنین ( Quality certificates ) گواهینامه های کیفیت بین المللی برای عرضه و فروش در کشورهای مختلف، خصوصا اروپا می باشد.